diumenge, 11 de maig del 2014

L'altre Venècia

Burano

La sorpresa del viatge. S'ha d'anar a veure. Aquest conjunt multicolar de casetes que treuen el nas sobre els canals de l'illa de Burano (a quasi una hora de Venècia) són un plaer pels ulls. I a més no s'han de compartir amb la gernació que hi ha a Venència!


Les imatges són impactants i, en contra del que caldria esperar, no són kitsch ! Tenen una rara coherència. Crec que es deu als detalls que les acompanyen. Atenció a les cortines.


Aquesta botiga treu tot el partit de la façana. Les randes són una especialitat de l'illa, però qui es preocupa per comprar aquestes foteses podent mirar l'efecte que fan? A ca teva mai quedaran tan bé!


Més a prop de Venència es troba l'illa de Murano, coneguda pel seu famós vidre. Em sap greu, però açò sí que és kitsch ! El que venien a les botigues era del mateix estil...


Malgrat tot, Murano té un canal que no està mal on s'hi troben algunes cases pintoresques.


Els altres barris de Venècia

El Gran Canal i la plaça de Sant Marcos són únics, però Venència ofereix encara més. En els diferents barris (sestierre) hi ha raconets amb molt d'encant, com aquest canal de Dorsouro.


I un pont del mateix barri.


Al barri de Sant Polo un pont donava pas a aquest esplèndid palau que ben podria haver estat al gran canal.


Per allà mateix hi ha gran quantitat de botigues de màscares i tot està tan ben posat que un no pot evitar comprar qualque cosa.


El darrer dia la ciutat es va despertar coberta d'una notable boira que donava un aire misteriós a aquest canal de Canareggio.


Canareggio també té bones places. En aquesta, amb un quiosc on es venien més màscares, hi ha aquesta artística casa.


Els seus canals també són ben característics de les barriades de la ciutat


L'església de Santa Maria Formosa queda en un dels seus costats ben encaixada en un canal.


Aquest barri té diversos palaus d'una arquitectura medieval que ens transporta en el temps. Com sempre, per travessar els canals hem de passar pel pont.


El subminstrament d'aigua de Venècia es feia gràcies a grans cisternes excavades davall de places i carrers. Els venecians les van embellir amb boques molt artístiques.


Alfons Méndez Vidal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada